Η φύση στο σχολείο: βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α και Γ Αθήνας

Η φύση στο σχολείο: βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α και Γ Αθήνας

Οκτώβριος 2023

Η φύση στο σχολείο

Εικοσιπέντε εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων, έτοιμοι να εντάξουν τη φύση στην εκπαιδευτική διαδικασία και να δημιουργήσουν υπαίθριες τάξεις στις σχολικές αυλές, παρακολούθησαν το εργαστήριο "Η φύση στο σχολείο"!

Το πρώτο, από μια σειρά τριών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, που θα υλοποιήσει η Παρέα του δάσους σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α' και Γ' Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου. Το εργαστήριο εστίασε σε πρακτικά βήματα δημιουργίας και λειτουργίας υπαίθριων τάξεων της φύσης, σε σχολικές αυλές.

 Ευχαριστούμε την κα Ελένη Νιάρχου και την κα Μαρία Δημοπούλου, υπεύθυνες των διευθύνσεων Γ' και Α' Αθήνας αντίστοιχα, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία και τη κα Μαρία Βαγγέλου, διευθύντρια του 35ου Δημοτικού σχολείου Περιστερίου, για τη φιλοξενία του εργαστηρίου στην αυλή του σχολείου.

 Το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής της Παρέας του δάσους στο πρόγραμμα #EUSolidarityCorps της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης