Το σχολείο στη φύση: βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α και Γ Αθήνας

Το σχολείο στη φύση: βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α και Γ Αθήνας

Νοέμβριος 2023 

Το σχολείο στη φύση

 

Το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α' και Γ' Αθήνας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Αισθητικό δάσος του Υμηττού, το οποίο διαχειρίζεται η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Το εργαστήριο "Το σχολείο στη φύση" παρακολούθησαν εικοσιπέντε εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων, με στόχο να συνδέσουν την εκπαιδευτική διαδικασία με τη φύση, αξιοποιώντας και προσεγγίζοντας παιδαγωγικά τους γειτονικούς στα σχολεία φυσικούς χώρους. Το εργαστήριο εστίασε σε πρακτικά βήματα σχεδιασμού βιωματικών υπαίθριων δραστηριοτήτων, σε σύνδεση με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου.

Ευχαριστούμε την κα Μαρία Δημοπούλου και την κα Ελένη Νιάρχου, υπεύθυνες των διευθύνσεων Α' και Γ' Αθήνας, για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία, καθώς και τον κ. Νίκο Πάγκα, Δασοτεχνικό υπεύθυνο της Φιλοδασικής, για τη φιλοξενία του εργαστηρίου στο δάσος.

Το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής της Παρέας του δάσους στο πρόγραμμα #EUSolidarityCorps της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης