Φυτεύοντας νέους σπόρους

Παιδαγωγικός σχεδιασμός σχολικών αυλών και υπαίθριων τάξεων

από τον σχεδιασμό έως τη λειτουργία

Εξειδικευμένη ομάδα της Παρέας του δάσους σε συνεργασία με το Matolaki αναλαμβάνουν τον παιδαγωγικό σχεδιασμό σχολικών αυλών και υπαίθριων τάξεων με επίκεντρο τη φύση. Ένα παρτέρι με φυτά που έλκουν πεταλούδες, ένας λαχανόκηπος, μια κουζίνα της φύσης, ένας μουσικός τοίχος από φυσικά υλικά, ένας μετεωρολογικός σταθμός είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που μπορούν εύκολα να μεταμορφώσουν τη σχολική αυλή σε ένα χώρο μάθησης και δημιουργικού παιχνιδιού! 

Σχολικές αυλές σε τρία στάδια

I. Παιδαγωγικός σχεδιασμός

I. Παιδαγωγικός σχεδιασμός

Καταγράφουμε τις δυνατότητες του χώρου κάθε σχολείου και τις ανάγκες της παιδαγωγικής ομάδας και εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναβάθμισης του χώρου με αναλογικές/ψηφιακές αναπαραστάσεις και θεωρητικές τεκμηριώσεις του λειτουργικού, του αισθητικού και του παιδαγωγικού κριτηρίου.
II. Υλοποίηση

II. Υλοποίηση

Οι ομάδες Matolaki και Παρέα του Δάσους διαθέτουν όλα τα μέσα για την επίβλεψη και την υλοποίηση των σχεδίων επί του πεδίου και την συντήρηση των κατασκευών που προτείνουν. Προχωρούν στην υλοποίηση του έργου με προκαθορισμένο οργανοδιάγραμμα και χρονικό ορίζοντα.
III. Συμβουλευτική υποστήριξη

III. Συμβουλευτική υποστήριξη

Ανάλογα με τις στοχεύσεις κάθε σχολείου, υλοποιούνται από την Παρέα του δάσους εργαστήρια συμβουλευτικής υποστήριξης, εκπαιδευτικών και παιδαγωγών, στη λειτουργία των νέων στοιχείων της σχολικής αυλής και στην ομαλή μετάβαση από την αίθουσα, στην υπαίθρια τάξη.

Σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παιδαγωγικών εργαστηρίων

από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση

ImageΕξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα παιδαγωγών και επιστημονικών συνεργατών της Παρέας του δάσους αναλαμβάνει τον παιδαγωγικό σχεδιασμό βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων με επίκεντρο τη φύση, καθώς και την εκπαίδευση για την υλοποίησή τους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα παιδαγωγικά εργαστήρια βασίζονται στις αρχές της εμπειρικής μάθησης και της ολιστικής ανάπτυξης των παιδιών και αντλούν έμπνευση από την Παιδαγωγική Waldorf-Steiner, την Παιδαγωγική του δάσους, τη Μοντεσσοριανή αγωγή και το Θεατρικό παιχνίδι.

Στοχεύουν στη σύνδεση με τον φυσικό κόσμο και στην ανάπτυξη φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης. Απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας & οικογένειες και σχεδιάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε φορέα, κάθε χώρου και κάθε ηλικιακής ομάδας.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιείται για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης όπως σχολεία, ΚΔΑΠ, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικούς οργανισμούς, φορείς διαχείρισης κ.ά.

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

Σχεδιασμοί

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης