«Το σχολείο στη φύση» και το φετινό φθινόπωρο στο Αισθητικό δάσος Υμηττού! Βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς

«Το σχολείο στη φύση» και το φετινό φθινόπωρο στο Αισθητικό δάσος Υμηττού! Βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς

Ένα ακόμα βιωματικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους, διάρκειας 12 ωρών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2022 στο Αισθητικό δάσος Υμηττού!

Είμασταν κι εμείς εκεί: Summerhill Festival of Childhood 2022, ένα μοναδικό ιστορικό γεγονός!

Είμασταν κι εμείς εκεί: Summerhill Festival of Childhood 2022, ένα μοναδικό ιστορικό γεγονός!

Η συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του σχολείου “Summerhill” στο Leiston της Αγγλίας, από τις 5 έως τις 10 Αυγούστου 2022, αποτελεί εμπειρία που δύσκολα περιγράφεται σε λίγες γραμμές!

Μια μαγική εμπειρία! Η Παρέα του δάσους στο Φεστιβάλ της Βωβούσας 2022

Μια μαγική εμπειρία! Η Παρέα του δάσους στο Φεστιβάλ της Βωβούσας 2022

Η Παρέα μας με πολλή χαρά συμμετείχε ξανά και φέτος στο περίφημο ορεινό Φεστιβάλ της Βωβούσας, μια γιορτή για τη φύση και τον πολιτισμό που υλοποιείται από το 2015 και περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεις (εργαστήρια, ομιλίες, συναυλίες, πεζοπορικές εξορμήσεις κά) για μικρούς και μεγάλους!

Η Παρέα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Παρέα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα εργαστήρια της Παρέας του δάσους για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίστηκαν τη φετινή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή!

Οικογενειακά ταξίδια στις εποχές του χρόνου!

Οικογενειακά ταξίδια στις εποχές του χρόνου!

Η συνεργασία της Παρέας του δάσους με την ΚοινΣΕπ Vamvakou Revival - Αναβίωση Βαμβακούς, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αποτελεί πλέον θεσμό και οι οικογενειακές εξορμήσεις μας στη Βαμβακού Λακωνίας, συνεχίστηκαν και τη φετινή χρονιά, ταξιδεύοντας παιδιά και ενήλικες, στις εποχές του χρόνου!

Κουζίνες της φύσης σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βύρωνα!

Ο Δήμος Βύρωνα τοποθέτησε στις σχολικές αυλές του 1ο και του 5ο παιδικού σταθμού κουζίνες της φύσης και η Παρέα του δάσους υποστήριξε τις παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών με ένα βιωματικό εργαστήριο για τη λειτουργία και τις παιδαγωγικές δυνατότητές τους.

Παιδαγωγικός σχεδιασμός υπαίθριας τάξης στον παιδικό σταθμό Μαρουσάκι

Η Παρέα του Δάσους ολοκλήρωσε τον παιδαγωγικό σχεδιασμό μιας μεγάλης υπαίθριας τάξης σε κτήμα με φιστικιές δίπλα στη σχολική αυλή του παιδικού σταθμού Μαρουσάκι.

Παιδαγωγικός σχεδιασμός υπαίθριου χώρου στο Καπανδρίτι

Το Δεκέμβριο του 2021 ολοκληρώθηκε από την Παρέα του δάσους ο παιδαγωγικός σχεδιασμός του Πρότυπου αγροκτήματος προσχολικής και σχολικής αγωγής, εντός των κατασκηνώσεων Ασημακόπουλου.

Τα εργαστήρια της Παρέας για εκπαιδευτικούς έρχονται με την άνοιξη!

Η φύση στο σχολείο στις 9 &10 Απριλίου και Το σχολείο στη φύση στις 14 & 15 Μαίου 

Τα εργαστήρια μας συνεχίζονται για άλλη μια χρονιά!

Μια νέα συνεργασία για την Παρέα του δάσους!

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στον Μεσογειακό κήπο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στις 19, 23 & 27 Δεκεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Παρέα του Δάσους υλοποίησε τρία χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών.

Νέοι φίλοι εξερευνούν το βουνό!

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε μια ομάδα παιδιών που ήρθε
από πολύ μακριά, με σκοπό να εξερευνήσουμε μαζί τον φυσικό κόσμο του Αισθητικού
Δάσους του Υμηττού!

Το εργαστήριο για παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς «Η φύση στο σχολείο» ταξιδεύει στην Πάτρα!

Μια ομάδα παιδαγωγών από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης, φοιτητές και γονείς από την Πάτρα, αυτοοργανώθηκαν και αξιοποίησαν τη δυνατότητα διεξαγωγής του εργαστηρίου της Παρέας του δάσους στον τόπο τους.

Το πρώτο ταξίδι του εργαστήριου της Παρέας του δάσους για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς εκτός Αθήνας!

«Το σχολείο στη φύση» στην Κατασκήνωση ΡΟΔΕΑ, στα Καλάβρυτα

 Στις 6 & 7 Νοεμβρίου του 2021 μετά από πρόσκληση των υπευθύνων της Κατασκήνωσης ΡΟΔΕΑ, το εργαστήριο «Το σχολείο στη φύση» ταξίδεψε στα Καλάβρυτα για να προσφέρει την εμπειρία του σε συνεργάτες-παιδαγωγούς της Κατασκήνωσης, διαφόρων ειδικοτήτων (παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εικαστικούς, θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, φοιτητές κά).

Παιδαγωγικό εργαστήριο «Σχολείο μου, η φύση» για όλα τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα!

Μετά από τρία χρόνια πιλοτικής εφαρμογής (2017-2020) η Παρέα του δάσους με μεγάλη χαρά υλοποιεί ξανά, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, το εκπαιδευτικό εργαστήριο "Σχολείο μου η φύση" για τα παιδιά όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Βύρωνα, αυτή τη φορά!

Οι οικογενειακές περιπέτειες στη Βαμβακού συνεχίζονται!

Οι οικογενειακές εξορμήσεις της Παρέας του δάσους στη Βαμβακού Λακωνίας, σε συνεργασία με τη Vamvakou Revival - Αναβίωση Βαμβακούς, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που ξεκίνησαν το 2020, συνεχίστηκαν και το 2021.

Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς το Νοέμβριο: Το σχολείο στη φύση

Το τελευταίο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς του 2021!

"Το σχολείο στη φύση", 13 & 14 Νοεμβρίου 2021

Το εργαστήριο εστιάζει στους τρόπους προσέγγισης των υπαίθριων φυσικών χώρων και στην ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας τη φύση τόσο ως πλαίσιο, όσο και ως εργαλείο εκπαίδευσης.

Εργαστήριo για εκπαιδευτικούς τον Οκτώβριο: H φύση στο σχολείο

Εργαστήριo για εκπαιδευτικούς τον Οκτώβριο: Η φύση στο σχολείο

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή των δύο πρώτων εργαστηρίων μας από τους εκπαιδευτικούς, συνεχίζουμε ανακοινώνοντας τις νέες ημερομηνίες! 

Με την Παρέα, στην Καστοριά το Μάιο και τον Ιούνιο!

Η Παρέα του δάσους θα πραγματοποιήσει τρία διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια στη φύση, για παιδιά από 4 έως 12 ετών και οικογένειες στην Καστοριά.

Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς τον Ιούνιο. Το σχολείο στη φύση & Η φύση στο σχολείο

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του δάσους υλοποιεί δύο βιωματικά εργαστήρια για παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία στοχεύουν στη μετάδοση παιδαγωγικών μεθόδων που συνδέουν τη σχολική ζωή με τη φύση.

Εκεί ψηλά στον Υμηττό… με τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα

Τα τελευταία τρία χρόνια, από το 2017 έως και το 2020, πέντε από τους Παιδικούς Σταθμούς  του Δήμου Βύρωνα συμμετείχαν στο πρωτότυπο, βιωματικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους «Σχολείο μου, η φύση» στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού.

Τι κρύβεται στο δάσος, τελικά;

Η πρώτη οικογενειακή εξόρμηση της Παρέας του δάσους εκτός Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, στη Βαμβακού Λακωνίας και διοργανώθηκε από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωση Βαμβακούς, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η Παρέα ταξιδεύει στην Ήπειρο

Το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα πάντα με τα μέτρα περί προστασίας και πρόληψης της δημόσιας υγείας, η Παρέα του δάσους ταξιδεύει στη Βάλια Κάλντα, σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, τη Βωβούσα, προσκεκλημένη του ομώνυμου Φεστιβάλ! 

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2023 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.