Το σχολείο στη φύση, παντός καιρού! Βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς

Το σχολείο στη φύση, παντός καιρού! Βιωματικό εργαστήριο για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς

Οκτώβριος 2023

Μία από τις ωραιότερες εμπειρίες στα βιωματικά μας εργαστήρια, είναι όταν συνεργαζόμαστε δημιουργικά για να επινοήσουμε δραστηριότητες με τις ομάδες μας στη φύση... και φυσικά είμαστε οι πρώτοι που τις δοκιμάζουν!

Το βιωματικό εργαστήριο "Το σχολείο στη φύση" υλοποιήθηκε ξανά τον Μάϊο και τον Οκτώβριο του 2023, στο Αισθητικό δάσος του Υμηττού, εστιάζοντας στους τρόπους παιδαγωγικής προσέγγισης των φυσικών χώρων και στην ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας τη φύση τόσο ως πλαίσιο, όσο και ως εργαλείο εκπαίδευσης.

 Παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, γνωρίστηκαν, συνδέθηκαν και αλληλεπίδρασαν, τόσο μεταξύ τους, όσο και με το φυσικό περιβάλλον γύρω τους, ανακαλύπτοντας και επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση τους με τη φύση, αλλά και την καθοριστική σημασία της σύνδεσης εκπαίδευσης και φύσης.

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης