Μια τάξη στον κήπο: εργαστήριο σε σχολικές αυλές

Μια τάξη στον κήπο: εργαστήριο σε σχολικές αυλές

Ιούνιος 2023

Το παιδαγωγικό εργαστήριο «Μια τάξη στον κήπο» υλοποιείται για τρίτη χρονιά σε σχολικές αυλές. Ένα εργαστήριο που αντιμετωπίζει τη σχολική αυλή ως υπαίθρια τάξη,

προσεγγίζει όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά των αυλών ως ερεθίσματα μάθησης και σταδιακά εμπλουτίζει τις αυλές με φυσικά στοιχεία όπως παρτέρια κηπευτικών, βοτανόκηπους, μετεωρολογικούς σταθμούς, κουζίνες της φύσης κ.α.

Το εργαστήριο υλοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, στοιχείο που εξασφαλίζει τη συστηματική επαφή των παιδιών με το φυσικό κόσμο της σχολικής αυλής, την εμβάθυνση στην κατανόηση των λειτουργιών της φύσης και την καλλιέργεια φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης.

Ευχαριστούμε τους παιδικούς σταθμούς - νηπιαγωγεία Πρωτοβαδίσματα, Ο κόσμος των ζουζουνιών και Montessori way of life για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη.

 

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης