“Οι κηπουροί του Πάρκου” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

“Οι κηπουροί του Πάρκου” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ιούνιος 2023

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2023, υλοποιήσαμε τρία βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών, στον Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ, στοχεύοντας στην απόκτηση δεξιοτήτων που μας συνδέουν με τη φύση και την εποχή, με τα φυτά και με την παραγωγή της τροφής, καλλιεργώντας φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση.

Μέσω του παιχνιδιού, της ενεργοποίησης των αισθήσεων και της επαφής με φυσικά υλικά, τα παιδιά:

  • ανακάλυψαν στοιχεία για τη διατροφική αξία των καλοκαιρινών λαχανικών και μετατρέποντας ανακυκλώσιμα υλικά σε σπορεία, φύτεψαν σπόρους εποχιακών λαχανικών,
  • διερεύνησαν τη σχέση των εντόμων και των ανθέων, αναγνώρισαν ορισμένα χαρακτηριστικά ανοιξιάτικα φυτά και φύτεψαν τους σπόρους τους,
  • γνώρισαν τις θαυμαστές, θεραπευτικές ιδιότητες ορισμένων χαρακτηριστικών ελληνικών αρωματικών βοτάνων και φύτεψαν βότανα με μοσχεύματα.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center ΚΠΙΣΝ/SNFCC και πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, χάρη σε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης