Συμβουλευτική υποστήριξη παιδαγωγών!

Συμβουλευτική υποστήριξη παιδαγωγών!

Ιούνιος 2023

 

Τη σχολική χρονιά 2023-2024 η Παρέα του δάσους υλοποίησε έναν κύκλο δέκα μηνιαίων συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης, των παιδαγωγών του παιδικού σταθμού Μαρουσάκι, στη λειτουργία υπαίθριας τάξης της φύσης.

Η συμβουλευτική υποστήριξη των παιδαγωγών του σχολείου ήταν το τελικό στάδιο του συνολικού έργου δημιουργίας υπαίθριας τάξης της φύσης στη σχολική αυλή που διήρκησε τρία έτη. Προηγήθηκαν ο παιδαγωγικός σχεδιασμός της υπαίθριας τάξης, η υλοποίηση του σχεδιασμού και η εκπαίδευση των παιδαγωγών μέσα από τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο «Η φύση στο σχολείο».

Στόχος της συμβουλευτικής υποστήριξης ήταν η σύνδεση του προγράμματος σπουδών που ακολουθεί το σχολείο, με τα φυσικά στοιχεία της αυλής και η υποστήριξη των παιδαγωγών και των ομάδων τους, στην ομαλή μετάβαση από την αίθουσα, στην υπαίθρια τάξη.

Ευχόμαστε σε όλη την κοινότητα του σχολείου να απολαύσει τα δώρα της υπαίθριας εκπαίδευσης και της φύσης!

 

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2024 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.

Όροι χρήσης