Η Παρέα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Παρέα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τα εργαστήρια της Παρέας του δάσους για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίστηκαν τη φετινή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή!

Τα εργαστήρια στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση παιδιών & ενηλίκων γύρω από τη φύση, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που συνδέουν τα μέλη της οικογένειας μεταξύ τους, καθώς και με άλλες οικογένειες.

  • Στις 19 & 20 Φεβρουαρίου, ανακαλύψαμε την ιστορία της δημιουργίας του Μεσογειακού κήπου του ΚΠΙΣΝ/SNFCC και δημιουργήσαμε τα δικά μας σπορεία, φυτεύοντας σπόρους καλοκαιρινών λαχανικών.
  • Την 1η Μαϊου, γιορτάσαμε την Πρωτομαγιά, στα νότια μονοπάτια του ΚΠΙΣΝ/SNFCC, ανακαλύπτοντας μέσα από ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια τη σημασία της επικονίασης και κατασκευάζοντας λουλούδια & έντομα από ανακυκλώσιμα υλικά, για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας.
  • Στις 10 Ιουλίου, ταξιδέψαμε στον κόσμο μερικών χαρακτηριστικών ελληνικών βοτάνων και γνωρίσαμε παίζοντας, τις χρήσεις και τις ιδιότητές τους, φτιάχνοντας αλάτι βοτάνων και σκωροαπωθητικά σακουλάκια λεβάντας.
  • Στις 28 Αυγούστου, μάθαμε για το μακρύ ταξίδι της πατάτας, τη θρεπτική αξία της και τα μυστικά της καλλιέργειάς της και φυτέψαμε πατάτες, ξεκινώντας τη δική μας, σπιτική καλλιέργεια.
  • Στις 11 Σεπτεμβρίου, ανακαλύψαμε με ποιους τρόπους τα πράσινα λαχανικά θωρακίζουν την υγεία μας και μετατρέψαμε ανακυκλώσιμα υλικά σε σπορεία, φυτεύοντας σπόρους και φυντάνια πράσινων λαχανικών.
  • Στις 24 Σεπτεμβρίου, συνεργαστήκαμε για τη δημιουργία κομπόστ στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ/ SNFCC, μαθαίνοντας για τη λειτουργία αυτής της φυσικής διαδικασίας και ανακαλύπτοντας πώς μπορούμε να φτιάχνουμε οικιακό κομπόστ.

Και έπεται συνέχεια…

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Stavros Niarchos Foundation Cultural Center ΚΠΙΣΝ/SNFCC και πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο, χάρη σε αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Παρέα του δάσους

Η Κοιν.Σ.Επ. Παρέα του Δάσους αποτελεί μια πρωτότυπη παιδαγωγική προσέγγιση, που αξιοποιεί το αρχαιότερο εργαστήριο στον κόσμο -τη φύση- ως πεδίο μάθησης και ανάπτυξης.

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις της Παρέας του δάσους είναι απαραίτητη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος.

Η δήλωση μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας μας

www.pareatoudasous.gr

ή με e-mail στο 

Πληροφορίες: +30 694 928 8685

Βρείτε μας στο facebook

Παρέα του δάσους Parea tou dasous

© 2023 Παρέα του δάσους. Designed by Upsited | Όροι χρήσης
Α.Γ.Ε.ΜΗ: 166359261000
Χρησιμοποιούμε cookies

Προκειμένου να σας παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση, καταλαβαίνουμε πως συμφωνείτε με τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου μας.